Inflamație toracică


Poate apărea la orice vârstă şi în orice populaţie, şi poate fi descrisă ca şi constricţie toracică, presiune toracică, senzaţie de arsură sau de plenitudine.

leziuni acute ale gleznei

Durerea toracică poate fi ascuţită, surdă, ca o senzaţie de strivire, pulsaţie, ruptură sau crampe. Deoarece durerea toracică este un semnal de alarmă al unei afecţiuni cardiace grave precum atacul de cord infarctul miocardic sau boala arterelor coronare oamenii devin anxioşi şi reticenţi atunci când apare durerea în piept.

6. Pancreatita

Totuşi, nu întotdeauna durerea toracică are cauză cardiacă. Sunt multe cauze non-cardiace de durere în piept. Durerea poate iradia la nivelul maxilarului, gâtului, braţului sau spatelui.

Alte simptome includ scurtarea respiraţiei, greaţă, vărsături, transpiraţii si altele.

Cum decurge o investigaţie RMN?

Totusi durerea în piept apărută în timpul respiraţiei poate fi un simptom al altor afecţiuni. Se referă la inflamaţia membranei care îmbracă cavitatea toracică.

inflamație toracică

Se numeşte şi pleurită. Cea mai frecventă cauză de pleurezie este infecţia virală, dar poate fi dată şi de o leziune a inflamație toracică, formarea unui cheag de sânge la nivelul plămânilor, cancerul pulmonar, mezoteliomul sau afecţiuni autoimune precum artrita reumatoidă sau lupusul.

Simptomul principal al pleureziei este durerea toracică acută apărută în inflamație toracică respiraţiei sau tusei.

Semne și simptome la nivelul toracelui

O persoană cu pleurezie inflamație toracică prezenta durere toracică în cazul unei respiraţii profunde. Alte simptome includ scurtarea forumul durerii articulare care zboară, febră, frisoane şi tuse seacă. Deşi unele persoane pot simţi o durere acuţită, ca un junghi în regiunea toracică, pleurezia inflamație toracică produce chiar şi o durere surdă însoţită de o senzaţie de arsură.

Inflamatia articulatiilor I Cauze si tratament I dr Alin Popescu www sfaturimedicale ro

Poate fi dată de bacterii, virusuri sau fungi. Când aceşti agenţi patogeni ajung la nivelul plămânilor şi se mutiplică apare infecţia. Sistemul imun răspunde prin trimitere la nivelul alveolelor pulmonare din plămâni a unor celule imunologice.

Durerea toracică: Cauze și metode de diagnostic

Respiraţia greoaie, tusea şi inflamație toracică toracică apărută la respiraţie profundă pot fi date de acumularea de fluide şi puroi în plămâni. Alte simptome ale pneumoniei includ febră mare, inflamație toracică, tuse productivă, scurtarea inflamație toracică, transpiraţii şi dureri musculare. Pneumonia este o afecţiune gravă, de aceea necesită consult medical. Dacă este de cauză bacteriană va fi necesar tratament antibiotic.

Plămânii sunt acoperiţi de pleură care este o membrană formată din două straturi foiţe.

Durere toracică asociată cu respiraţia

Spaţiul dintre cele două foiţe, internă şi externă, conţine un lichid. Când în acest spaţiu se acumulează aer, creşte presiunea asupra plămânilor. În această situaţie plămânii sunt incapabili să se destindă în timpul inspirului.

inflamație toracică

Presiunea exercitată de aer poate determina colabarea plămânilor. O lovitură puternică la nivelul toracelui, puncţiile sau infecţiile pulmonare pot duce la apariţia pneumotoraxului. Colabarea plamânilor poate duce chiar la acumularea de lichid în plămâni ceea ce va determina scăderea nivelului de oxigen din sânge.

Costocondrita

Aceasta ar putea provoca apariţia unor simptome ca: senzaţie de presiune la nivelul toracelui, oboseală, scurtarea respiraţiei sau durere toracică asociată respiraţiei. Cazurile uşoare de pneumotorax se pot rezolva de la sine, dar cazurile grave necesită îngrijiri medicale imediate. Acest lucru apare ca urmare a prezenţei unui cheag de sânge în arteră.

Simptomele includ inflamație toracică toracică brusc instalată asociată cu inspirul, scurtarea respiraţiei, hemoptizie tuse cu sângecianoză colorarea albastru-violet a tegumentelortranspiraţii.

inflamație toracică

Embolismul pulmonar poate pune viaţa în pericol dacă nu este tratat rapid cu anticoagulante. Traumatismele cutiei toracice inflamație toracică exemplu în cazul accidentelor rutiereloviturile puternice în piept sau leziuni minore repetate în această zonă sunt cauze frecvente de inflamaţie.

Simptomele durerii de spate

Ea mai poate fi dată şi de infecţiile respiratorii. Simptomul principal în acest caz este durerea toracică surdă, chinuitoare inflamație toracică timpul respiraţiei inflamație toracică tusei. Muşchii intercostali ajută cutia toracică să se expansioneze în timpul inspiraţiei şi să se rmicşăreze în timpul inflamație toracică, de aceea inflamaţia cartilajelor costale determină adesea durere la respiraţie.

Intensitatea durerii va creşte inflamație toracică timpul unei inspiraţii profunde, tusei sau strănutului.

inflamație toracică

Tratamentul presupune antiinflamatoare şi relaxante musculare. Traumatismele regiunii toracice sau bolile inflamatorii sistemice precum artrita reumatoidă sau lupusul pot determina pericardită. Simptome ce pot apărea sunt: subfebrilitate sau febră, stare generală alterată, durere ascuţită pe partea stângă sau în centrul toracelui, care se intensifică în timpul inspiraţiei şi la modificare apoziţiei, scurtarea respiraţiei şi tuse.

Tratamentul se face cu antiinflamatoare, antialgice şi corticosteroizi.

Durere toracica

Contuziile toracice, leziunile costale din accidentele rutiere sau căderea de la înălţime pot produce fracturi costale. Asemenea leziuni au probabilitate mare de a produce durere în timpul respiraţiei. În cazuri inflamație toracică poate fi necesară intervenţia chirugicală, în timp ce antialgicele, antiinflamatoarele şi cortosteroizii pot fi folosiţi pentru tratarea contuziilor.