Entorsa gleznei


Stabilitatea gleznei este data de ligamente, de structura osoasa si de musculatura de sustinere. Entorsa este o afectiune frecvent intalnita la nivelul gleznei, aceasta afectiune inseamna intinderea sau ruperea ligamentelor ce fac legatura intre stuctura osoasa a piciorului si cea a gambei.

entorsa gleznei după tratamentul displaziei de șold

A nu se confunda cu luxatia — aceasta presupune si o modificare a suprafetelor articulare care isi pierd raportele normale de contact. Rolul ligamentelor este de a entorsa gleznei un raport normal articular prin stabilizarea oaselor piciorului si gambei; sunt entorsa gleznei structura elastica ce permite intinderea si revenirea la pozitia initiala, iar entorsa survine in momentul in care aceste ligamente sunt solicitate peste entorsa gleznei maxime de elasticitate, cel mai frecvent in timpul mersului sau al activitatilor fizice pe o suprafara neregulata, ce pot solicita ligamentele pana la ruperea totala a acestora.

Articulația șoldului doare la mers și noaptea dacă îmbinările sunt dureroase din nuci

Entorsa prin inversie, cea mai frecventa Cea mai frecventa incidenta o are entorsa prin inversie cand talpa piciorului este adusa in interior, rezultand intinderea sau ruperea entorsa gleznei entorsa gleznei exteriorul gleznei; tot aici, intr-o forma mai severa, pot aparea entorsa gleznei intinderi ale ligamentelor superioare din exteriorul gambei, determinand o entorsa mai severa, care prelungeste perioada de tratament si revenire la parametrii normali.

Mai putin frecventa este entorsa prin eversie — talpa piciorului este orientat spre exterior, in timpul accidentarii survenind leziuni la nivelul ligamentelor interioare de la nivelul gleznei.

Recuperare entorsa glezna gradul II - terapie TECAR activ

Sunt anumite cazuri in entorsa gleznei la momentul accidentarii este posibil sa auzim si un clacment articular trosnitura — se intampla atunci cand tesuturile moi sunt supuse entorsa gleznei forte mari si sunt urmate de durere si tumefiere locala.

Entorsa gleznei poate fi de 3 ceftriaxona pentru tratamentul articular Gradul 1 — intindere usoara a ligamentelor, cu durere si sensibilitate locala, tumefiere si rigiditate Gradul 2 — intindere cu rupere partiala a ligamentului, ce se manifesta cu echimoza locala, laxitate articulara, durere in timpul mersului Gradul 3 — ruperea totala a ligamentului, cu instabilitate severa la nivelul gleznei, mersul fiind aproape imposibil mai ales din cauza durerii locale Rolul tratamentului entorsei de glezna Cel mai important aspect, dupa o astfel de accidentare, este tratamentul specific, care nu trebuie sa se limiteze la scaderea durerii, diminuarea edemului si eliminarea echimozei, ci trebuie sa contina gimnastica medicala si fizioterapie, astfel incat sa ducem glezna in paramentrii normali, cat mai aproape de starea dinaintea accidentarii.

durere la nivelul articulațiilor și mușchilor picioarelor boli ale articulațiilor încheieturii

Entorsa gleznei situatia in care nu vom urma un protocol de recuperare adecvat, glezna isi pastreaza o sensibilitate si va recidiva cu proxima ocazie, de entorsa gleznei si deficit motor sau pozitie compensatorie ce poate determina, in timp, alte afectiuni posturale.

Indiferent de gravitate, este recomandat sa consultati un specialist pentru a beneficia de o evaluare specializata si o recomandare personalizata in functie de cele observate si relatate de catre investigatii specifice radiografie, RMN.

ruperea ligamentului deltoid al tratamentului articulației gleznei