Boala Werlhof


Despre "Dictionar Medical Roman"

Durata de viata scazuta a trombocitelor este urmarea unui mecanism autoimun factor antitrombocitar prezent in sange. Exista forme idiopatice fara o cauza evidenta si forme secundare. Acestea din urma survin in decursul uneia dintre urmatoarele boli: virale, posttransfuzionale, lupus eritematos diseminat, Boala Werlhof maligne sau al administrarii unor medicamente chinina, chinidina, digitoxina, derivati de clorotiazida, nitroglicerina, metildopa, meprobamat, fenilbutazona, sulfamide, saruri de aur, rifampicina, antihistaminice.

unguente pentru tratamentul artrozei mâinilor tratamentul artrozei comune

Formele idiopatice sunt rare, cele secundare frecvente, iar mecanismul este imunologic. Patogenia este probabil imunologica 67avand la baza un mecanism de autoagresiune, cu distrugerea trombocitelor intrasplenic, datorita autoanticorpilor antitrombocitari.

Boala Werlhof

Trombocito-liza are deci sediul principal in splina. Boala se intalneste la copii mari si la Boala Werlhof si este rara peste 40 de Boala Werlhof.

medicament pentru durerile articulare și inferioare de spate

Se caracterizeaza prin petesii si echimoze cutanate la nivelul membrelor inferioare si trunchiului, provocate de traumatisme minime. Dintre hemoragiile mucoaselor, cele mai frecvente sunt sangerarile gingivale, hemoragiile uro-genitale si cele care afecteaza sistemul nervos central. Splenomegalia este inconstanta, in general moderata.

 • BOALA WERLHOF - Dictionar Medical Roman- peachindustrial.ro
 • Un nou medicament pentru purpură trombocitopenică imună a fost aprobat în UE - peachindustrial.ro
 • Stadiile artrozei articulațiilor extremităților inferioare
 • Cremă articulară anti
 • Articulații suprasolicitare din exces
 • Boala Werlhof - clinică albă

Anemia posthemoragica este frecventa in aceste cazuri. Numarul leucocitelor creste in cursul puseurilor acute.

 • Cum se tratează îngustarea articulațiilor
 • Dislocarea tratamentului articular al degetului
 • Purpura trombocitopenica idiopatica - peachindustrial.ro
 • Purpura trombocitopenică (boala Werlhof)
 • PURPURA TROMBOCITOPERNICA (boala Werlhof) - TRATAMENT
 • Purpura trombocitopenică imunologică

Boala poate evolua acut sau cronic. Forma acuta mai rara este intalnita la copii, debuteaza brusc, uneori dupa o infectie.

Boala Werlhof

Forma cronica este cea mai frecventa. Apare la adulti, evolueaza cu perioade de remisiune si agravare. Un numar apreciabil de cazuri se vindeca spontan.

Boala Werlhof

Complicatia cea mai grava este hemoragia la nivelul sistemului nervos central. Agentii imunosupresivi dau rezultate in unele cazuri.

Professor Matzdorff: welche Impfungen sind bei einer ITP sinnvoll ?

Purpura trombocitopenica trombohemolitica este o boala rara, caracterizata prin purpura trombocitopenica, tromboze ale vaselor sanguine mici, anemie hemolitica, semne neurologice, febra si azotemie. Apare dupa boli infectioase, sarcina, sen­sibilizari la medicamente, vaccinari, boli vasculare grave.

Boala Werlhof medicamente pentru osteochondroza inferioară a spatelui

Se trateaza cu anticoa-gulante, corticosteroizi, splenectomie, exsanguinotransfuzie. Evolutia este progre-siv-lenta in cateva zile sau saptamani. English UK.

Un nou medicament pentru purpură trombocitopenică imună a fost aprobat în UE octombrie 15 de Mihai Boeru Timp citire articol: 1 minut e Agenția Europeană a Medicamentului AMA a aprobat cererea companiei americane Rigel Pharmaceuticals de comercializare pe piața Uniunii Europene a medicamentului fostamatinib pentru pacienții adulți cu purpură trombocitopenică imună cronică. Purpura trombocitopenică imună este o boală rară, autoimună, în care sistemul imunitar distruge plachetele, care sunt Boala Werlhof pentru coagularea sanguină normală. Tulburarea este dificil de tratat deoarece este imposibil să se prevadă modul în care oamenii vor răspunde la terapiile disponibile, scrie  pharmatimes.